HitvallásModellTáj-ember...MakroMűvésziDiavetítésKapcsolat

 

Képtörténet: "Világbéke!"

 "Vannak népek amelyek önkényesen terjeszkednek és vannak amelyek békét szolgáltatnak. Annak idején a Római birodalom is csak terjeszkedett-terjeszkedett elvéve az őslakosság nyelvét és kultúráját. Önvédelem gyanánt keleten csak egy nép tudott megálljt parancsolni nekik, a pártus-hun birodalom. Míg a római birodalomban rabszolgatartás és keresztényüldözés folyt, addig a hun-magyarok közt emberi és vallásszabadság dívott! Árpád fejedelem magyarjai nemcsak a Kárpát-medencei testvérnép avarokat szabadították fel, hanem hadjárataikkal bejárták Európát, hogy békét, függetlenséget és szabadságot biztosítsanak a bajor, a breton, a horvát és a többi népnek is. Saját függetlenségünk megvívásakor mindig csak magunkra számíthattunk. A 'keleti blokk' országai közül '56-ban először mi mertünk felszólalni a XX. század rabszolgasága ellen. A török korban egyedül védtük meg nemcsak magunkat, hanem Európát is. 1848-49-ben a semmiből kellett megalkotni a nemzeti őrsereget, de az oly annyira sikeres lett, hogy más népek közt is él annak katonai terminológiája.
 Jómagam Szabadszálláson kezdtem meg a sorkatonai szolgálatomat. Itt volt Magyarország legnagyobb tank-ütege, majd pont ebben az időben kicserélték az állományt működésképtelen roncsokra. Csak egy tank működött, s az húzta be, indította be a többit! Nekünk még így is csak világbajnokaink vannak! Légvédelmi pilótáink nem rendelkeznek a kellő repülőidővel, de még így is mi vagyunk az elsők a vadászrepülő világbajnokságon! S csak mi tudtunk a világon kifejleszteni páncéláttörő gépfegyvert, a "pumát"! Az eskü szövege még engem is köt: "Hazámat szolgálom!". 1919 óta nemzetközi előírás, hogy nem lehet önvédelmünk, nem lehet kellő számú hadseregünk. Az évezredes múltra visszatekintő Dunai-flottillát ingyen adtuk át úgy tíz éve a románoknak. És az-az egy működőképes tank is sok volt, Szabadszállást is felszámolták!
 Új hadrendet állítunk, hiszen a műanyag fegyvereinkben már csak műanyag lövedékeink vannak. És mi megtaláltuk azt az egy működőképes tankot amely behúzza a többit. A tank parancsnoka egy NŐ! Lefegyverzünk mindenkit - szó szerint. Hiszen a mondás szerint, nekünk magyaroknak vannak a legszebb lányaink! Míg a nemzetközi szépségversenyeken mára már elcsépelt szóvá vált az a kifejezés, hogy "világbéke", mi tényleg komolyan is gondoljuk. "Világbéke!" - ezért küzdünk. Hiszen csak úgy tudjuk megvédeni magunkat, ha másnak sincs, s nem lesz fegyvere! S nem is lesz miért szüksége rá.
.." 
Modell:
      Horváth Nikolett
Stílus & Fotó:
      Péli Zoltán Gábor
Helyszín:
      Szabadszállás
Időpont:
      2009 október

photopelzo.xszerver.hu

 Copyright (c) 2007-2012

photopelzo@indamail.hu